JoomlaLock.com All4Share.net

Oktatóink

Dr. Drégelyi-Kiss Ágota


okleveles vegyészmérnök, EOQ minőségügyi rendszermenedzser, hossz- és szögmérés szakterületi metrológus

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Gépgyártástechológiai Intézeti Tanszékén egyetemi docens, minőségügyi statisztikához tartozó témakörök vezető oktatója, a Minőségbiztosítási Szakmérnök/Szakember képzés vezetője. Oktatási tevékenysége során nagy hangsúlyt fektet az adatok alapján történő döntések fontosságára, amelyhez a szükséges statisztikai módszereket, technikákat gyakorlatok segítségével tanítja. A kísérletek tervezése és értékelése (DOE, Design of Experiments) területén elismert szakember, vállalati tréningek, valamint K+F munkák során nagy gyakorlattal rendelkezik e módszerek használatában. Számos jegyzet, folyóiratcikk szerzője, amelyekben a bonyolultabb statisztikai módszerek alkalmazása jelenik meg.

Az EOQ MNB (http://eoq.hu/) tagja 2000 óta, és a Metrológiai és Megbízhatósági Szakbizottság társelnöke. EOQ MNB „Minőségért” kitüntetésben részesült 2012-ben.

A nemzetközi IMEKO (https://www.imeko.org/) szervezetben Magyarországot képviseli a TC14 csoportban, a hosszmérések területén.

  OKTATOTT TÁRGYAKMinőségszabályozás I-III., Kísérlettervezés, Metrológia, Átvételi ellenőrzés

Dr. Farkas Gabriella


okleveles mezőgazdasági gépészmérnök, élelmiszerek minőségbiztosítása szakmérnök, EOQ minőségügyi rendszermenedzser

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Gyártástechnológiai Intézeti Tanszékén adjunktus, minőségbiztosításhoz tartozó témakörök oktatója, a Minőségbiztosítási Szakmérnök/Szakember képzésben részt vevő oktató. Oktatási tevékenysége során nagy hangsúlyt fektet a folyamatok javítására, amelyhez a szükséges minőségtechnikákat gyakorlatok segítségével tanítja. Számos folyóiratcikk szerzője.

Az EOQ MNB (http://eoq.hu/) tagja 2000 óta.

  OKTATOTT TÁRGYAK Folyamatjavítás I-IV, Szakmaspecifikus többletkövetelmények (élelmiszerbiztonság)
Fodor Árpád

+36 20 968 2938
microva@microva.hu

Fodor Árpád


Okl. gépészmérnök, okl. gépipari gazdasági mérnök, Certified Value Specialist (CVS), Professional in Value Management (PVM), a MicroVA Fejlesztő Bt. ügyvezetője, a Society of American Value Engineers International (SAVE International) tagja.

1979 óta foglalkozik értékelemzéssel (Value Engineering, Value Methodology). Azóta mintegy 350 értékelemzési projekt levezetési tapasztalatával rendelkezik. Főbb fejlesztési tématerületei: gyártmányfejlesztés, technológiai fejlesztés, mély- és magasépítési beruházási tervek felülvizsgálata, fejlesztése, számítástechnikai szoftverek funkcionális követelményjegyzékének összeállítása, szervezet- és folyamatfejlesztés.

Fő szakterülete, küldetése: a funkcionális gondolkodás oktatása, az értékelemzés fejlesztési/tervezési folyamatokba és szabályozásokba illesztése

Az elmúlt évtizedekben elvégzett értékelemzési munkák révén – az általuk vezetett team-ekkel – több mint 330 Mrd Ft megtakarítási lehetőségre hívták fel a megrendelőik figyelmét.

Főbb megbízóik: minisztériumok, önkormányzatok, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és magáncégek.

  OKTATOTT TÁRGYAK Értékelemzés (Piachelyes termékfejlesztés I.)

Dr. Horváth Richárd


Okleveles gépészmérnök, minőségbiztosítási szakmérnök

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Gépgyártástechológiai Intézeti Tanszékén adjunktus. Alapvetően gyártástechnológiával, forgácsoláselmélettel foglalkozik. Minőségügyi Szakmérnök/Szakember képzés területein az alábbi témákkal foglalkozik: hét régi eszköz, minőségjavító- minőségfejlesztő technikák, LEAN filozófia, Six Sigma technikák, minősítéses és méréses átvételi ellenőrzés. Számos gyártással és minőségbiztosítással kapcsolatos vállatai valamint pályázati K+F munkákban részt vett, illetve korrodinálta, vezette azokat. Számos folyóiratcikk szerzője.

Megkapta a Gépipari Tudományos Egyesület Műszaki Irodalmi díját 2013-ban, valamint 2011-ben az év fiatal kutatója elismerő címet az Óbudai Egyetemtől. 2015 óta az Óbudai Egyetem Anyagtudományok és Technológiák Doktori Iskola oktatója valamint az autóipari alkatrészek hőkezelési technológiájának optimalizálása kutatócsoport tagja.

  OKTATOTT TÁRGYAK Folyamatjavítás, -fejlesztés III, Minőségszabályozás II, Ellenőrzéstechnika

Dr. Lendvay Marianna


Okleveles gépészmérnök, katonai-műszaki tudományok PhD fokozatosa, egyetemi docens

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar oktatási dékán helyettese, a Mikroelektronikai és Technológia Intézet igazgatója. Oktatási és kutatási tevékenységének kiemelt területe a minőségfejlesztés és megbízhatóság elemzés, ezen kívül a finommechanika elemek és szerkezetek konstrukciója. Az egyetem Minőségirányítási Tanácsának tagja, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Minőségirányítási vezetője.

Az EOQ MNB (http://eoq.hu/) tagja 1992 óta. 1999-ben szerzőtársaival elnyerte a Magyar Minőség Társaság Minőségügyi Szakirodalmi Díját. 2007-2011-ig az OKM (2010-től Nemzeti Erőforrás Minisztérium) Felsőoktatási Minőségi Díj és Minőségfejlesztési Bizottság tagja.

Dr. Mikó Balázs


Okleveles gépészmérnök

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Gyártástechológiai Intézeti Tanszékén egyetemi docens, tanszékvezető.

Oktatási és kutatási területei közé tartozik a gyártás előkészítés, technológiai tervezés, gyártásszervezés, valamint a számítógéppel segített gyártás és a gyártási költségbecslés. Az elmúlt húsz évben több mint száz konferencia közlemény, cikk, oktatási segédlet, könyv és egyetemi jegyzet jelent meg szerzőségével. Számos kutatási és ipari K+F projekt részvevője volt.

  OKTATOTT TÁRGYAK Költség és életciklus elemzés, Termelés- és gyártásszervezés

Dr. Pokorádi László


Okleveles gépészmérnök

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar egyetemi tanára, üzemeltetés-elméleti és műszaki megbízhatósági tantárgyak oktatója. Oktatási tevékenysége során nagy hangsúlyt fektet a matematikai modellek döntéstámogató alkalmazására a műszaki menedzsment területén.

A Magyar Tudományos Akadémia több munkabizottságának, valamint a Magyar Mérnökakadémia tagja. Több külföldi és hazai folyóirat szerkesztőbizottságának tagja, az Acta Polytechnica Hungarica (http://uni-obuda.hu/journal/) folyóirat rovatvezetője. Számos külföldi és hazai konferencia programbizottságának tagja. Több (magyar és angol nyelvű) könyv, jegyzet és publikáció szerzője, melyekben a műszaki menedzsment döntéstámogató matematikai modelljei ismerhetőek meg.

Dr. Ráduly Zoltán

+36 30 954 2612
dr@raduly.hu

Dr. Ráduly Zoltán


Közlekedésmérnök, autógépész szakmérnök, matematikai és számítástechnikai szakmérnök

A Budapesti Műszaki Egyetem oktatójaként 1986-tól foglalkozom minőségügyi technikák, módszerek kutatásával, fejlesztésével, oktatásával. Az ismert technikákat továbbfejlesztettem, különös tekintettel a vevői elvárások meghatározására, a sorrendi skálák helyett az arányskálák alkalmazására és a gazdaságossági szempont bevezetésére. Kidolgoztam az informatikai támogatást, ezen belül az adatok feldolgozását, az online brainstorming és az online szavazások, értékelések lehetőségét.

Az alkalmazott és továbbfejlesztett minőségügyi rendszerek a következők.

VOC, REM Vevői igények felmérése, termékek, szolgáltatások és tetszőleges rendszerek minősítése arányskálán, a minőség elemzése, fejlesztése és tervezése.

FMEA (ISO/TS 16949) Struktúrákban és folyamatokban jelentkező hibák, hiba-okok, következmények és ellenőrzések feltárása. Az általánosan használt rizikófaktor kiegészítéseként bevezettem a hiba, elem és rendszer rizikófaktor fogalmát is. Ezek felhasználásával készített minőség fejlesztési lehetőségeket – több súlyozott szempont figyelembevételével – arányskálán tettem mérhetővé.

QFD (ISO 16355) módszeres tervezőeljárást kiegészítettem a vevői igények és műszaki jellemzők érzékenységi függvényeinek meghatározásával, arányskálán történő minősítéssel. A kifejlesztett szimulációs program segíti a műszaki jellemzők optimális értékeinek meghatározását.

HACCP (ISO 22000) Nemzetközileg elfogadott, szisztematikus módszer az élelmiszerek biztonságának megteremtésére a lehetséges kockázatok, veszélyek megállapítása, értékelése és kezelése révén. Bevezettem a rizikófaktor alkalmazását, ami segíti a veszélyelhárítás tervezését.

Számos ipari megbízás kaptam (Pl. Szénbányászati Tröszt, Ikarus, Paks, Caterpillar, stb.). Állami megbízások: Honvédelmi Minisztérium, OMFB, Közbeszerzési pályázatok… A REM minőség meghatározó eljárást rendszeresen alkalmazták a minőségellenőrző intézetek: KERMI, TEXIMEI, FAIMEI. 19 éven keresztül a REM eljárással segítettem az Ipari Formatervezési Nívódíj Pályázatok kiértékelést. A REM, FMEA, QFD programokat 1992-ben 12 egyetem megvásárolta. A Bánki Donát Műszaki Főiskolán induló minőségügyi szakemberképzésbe már az indulást követő évben bekapcsolódtam.

Belépés